Gwalior Fort

Met forten is het moeilijk mis gaan! Al die geschiedenis en architectuur is een hele ervaring, vooral met kinderen. Deze forten hebben leuke plekken waar je kind zijn of haar energie kwijt kan.

In het gehel land zijn er zoveel forten, dat het eigenlijk moeilijk is om precies te zeggen hoeveel forten er precies zijn. Het verkennen van de prachtige forten van India is een van de beste familievakantie-ideeën, waarbij elk een interessanter verhaal vertelt dan het vorige.

het rode fort, delhi

Zonsondergang bij het rode fort

Bovenaan de lijst staat een van de best bewaarde forten van India. Het Rode Fort staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is dan ook een van de mooiste forten van India. Het is ook een geweldig antwoord op de vraag: ‘wat kunnen kinderen zien in Delhi?’. Gebouwd in 1639, diende het meer dan 200 jaar als de zetel van het Mughal-rijk. De majestueuze muren van rood zandsteen en de sierlijke muren maken het de perfecte locatie voor de premier van India, om de natie, elke onafhankelijkheidsdag toe te spreken.

 MEHERANGARH, JODHPUR

Rajasthan heeft enkele van de meest weelderige paleizen en forten in India. Meherangarh is een goed voorbeeld. Het steekt 400 voet boven de skyline van Jodhpur uit en is er is een tokkelbaan, wat een ander vakje aanvinkt voor geweldige ideeën voor een gezinsvakantie. Het fort, met zijn paleizen en gevarieerde vormen van architectuur, werd gebouwd en gerenoveerd gedurende 500 jaar. Er zijn veel galerijen met waardevolle kunstwerken

Meherangarh is een schat aan informatie en een geweldige leerervaring voor kinderen! Als dat niet het geval is, kun je hen vertellen dat hier scènes uit The Dark Knight Rises zijn opgenomen.

Golconda, hyderabad

Golconda Fort vraagt veel van je tijd met een grensmuur van ongeveer 10 km lang. De regio staat bekend om de productie van enkele van ‘s werelds beroemdste diamanten, waaronder de Koh-I-noor en de Hope-diamant. Het fort zelf is een absoluut architectonisch wonder met een verbazingwekkende akoestiek.
Er is duidelijk een klap te horen bij de ingang van de Fateh Darwazate, wat op een kilometer afstand bij het Bala Hisar-paviljoen ligt. Het is een truc die kinderen altijd zal leuk vinden! Het is ook een van de mooiste forten van India, dus je zult er ook veel plezier aan beleven.

CHITTORGARH, RAJASTHAN

Een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie, Chittorgarh, zou het grootste fort in India zijn, verspreid over een verbijsterende 691 hectare. Hoewel het een nogal gruwelijke roem heeft – vrouwen die massaverbranding plegen na de nederlaag van de heersers van het fort – is er veel meer in Chittorgarh dan alleen dat. Paleiscomplexen, tempels, gedenktekens en waterlichamen liggen verspreid over de stad en het kan behoorlijk leuk zijn om ze te verkennen. Vooral bijzonder, zijn de twee ingewikkeld gesneden torens, de overwinningstoren (Vijaya Stambh) en de toren van roem (Kirti Stambh).

amer fort, jaipur

Stel je voor dat je aankomt bij een fort, zittend op een olifant. Nou, dat is precies wat je kunt doen in het Amer Fort. Dat het zich in Jaipur bevindt, wat al beschikt over wonderen zoals de Hawa Mahal en het City Palace, doet niets af aan de grootsheid van het Amer Fort (hoewel je kinderen weliswaar het meest genieten van de rit op een olifant!). Van bijzonder belang is de Sheesh Mahal, of het Spiegelpaleis, dat, zoals de naam al doet vermoeden. Muren en plafonds versierd met talloze stukken verzilverd glas. Met een aantal andere bezienswaardigheden, waaronder de Ganesh Pol, de Diwan-i-Aam en de Sila Devi-tempel, is het Amer Fort ook een van de mooiste forten van India.

sindhudurg, MAHARASHTRA

De meeste forten zijn op het land gebouwd, om te beschermen tegen plunderende legers. Sindhudurg werd gebouwd om de kustlijn te beschermen tegen aanvallen van de zee. Gebouwd tussen 1664 en 1667, is het een bewijs van de vooruitziende blik van Shivaji Maharaj, die opdracht gaf voor de bouw. Een wandeling langs de muren van het fort is een heerlijke ervaring, met de uitgestrekte Arabische zee voor je ogen. Dit is ook een leuke duiklocatie, waardoor een bezoek aan Sindhudurg een goed vakantie-idee voor gezinnen is.

Met schaarse historische gegevens beschikbaar, is het moeilijk om zonder twijfel te bewijzen wat het oudste fort in India is. Qila Mubarak in Punjab, dateert naar verluidt uit een periode tussen 90 en 110 na Christus, en het Kangra-fort in Himachal Pradesh, nog verder terug tot 3500 jaar geleden. Hoe dan ook, een bezoek aan beide is de moeite waard als jij en je familie van geschiedenis houden!

Heeft u moeite met het samenstellen van een familievakantie naar India? We zijn hier om te helpen! Neem contact met ons op en we zoeken het voor je uit.

 

 

Tanja Holbe

About Tanja Holbe

De enorme verscheidenheid van plaatsen om te bezoeken in India en de grootte van het land maken het moeilijk om een reis in India te plannen. Welke plaatsen moet je bezoeken? Welke moet je overslaan? We zijn een jonge, energieke en vindingrijke reisorganisatie en we werken graag nauw samen met onze gasten om hen te helpen een spannende vakantie in India te plannen.